Objecten

Labt is de plek waar onze eigen ideeën groeien. 
In alle stilte en zonder haast. 

Labt is onze studio voor meubelontwerp. We schaven er aan een collectie meubelen die verrassen. Objecten gekenmerkt door detail en kleur, die je elke dag begroeten en meevoeren. 

ontdek

Stubs

€ 249

Henry van de Velde Award 2017

Beschrijving

Puzzel 'stool' en 'tub' in elkaar en je krijgt 'Stubs'. Vier van deze kleurrijke krukken - stools - zien er opgestapeld uit als een tonnetje - tub. Voor het ontwerp van Stubs hebben we het vernuft van de eenvoud laten spreken. Hèt dragende detail in dit ontwerp zijn de geknikte poten, gemaakt uit twee verticale latjes die in een ruime hoek aan elkaar zijn verlijmd. Zo sluiten de poten naadloos aan op de ronde zitting en winnen ze aan stevigheid. Als de krukjes op elkaar staan zorgt de facetrand in bovenaanzicht voor visuele eenheid. We lakken de massiefhouten krukjes met meubellak in twintig intense kleuren. Je stelt een set van vier - of minder of meer, aan jou de keuze - dus helemaal zelf samen. 

Materiaal

gelakt massief essenhout

Afmetingen

H450, B350, D350

Afwerking
Nr 1. DESTROYERS-BUILDERS. NCS.S.0603.G80Y.

Stubs set

€ 996

Beschrijving

Vier van deze kleurrijke krukken - stools - zien er opgestapeld uit als een tonnetje.  We lakken de massiefhouten krukjes met meubellak in twintig intense kleuren. Je stelt een set dus helemaal zelf samen, of je kiest uit onze voorgestelde mixen.

Materiaal

gelakt massief essenhout

Afmetingen

H45, B20, D40

Afwerking
MIX 1

  • n°14
  • n°1
  • n°8
  • n°10

Sprucebox

Henry van de Velde Award 2014

Beschrijving

De Sprucebox is ons eigenzinnige antwoord op de standaardkasten in de meubelsupermarkt. Het opbergmeubel combineert kwaliteitsvol ambacht met industrieel denken. We maken de kast in drie formaten, die je afhankelijk van het type kunt invullen met twee formaten lades en/of een deur. De opbouw van de Sprucebox verwijst naar het negentiende-eeuwse 'homme debout'-meubel, met een top en bodem die los op elkaar staan. Dankzij de metalen verbindingen is ook de Sprucebox makkelijk te monteren en demonteren, zonder aan stevigheid in te boeten. De kastmantel wordt gebouwd uit onbehandeld vuren multiplex - spruce in het Engels -, afgewerkt met een toplaag in hogedruk-stratificato en dit in twee dieptes 400mm en 600mm. We kunnen de voorzijde afwerken met vijf kleuren, die we met de hand naborstelen in een ecologische watergedragen verf. 

Materiaal

vuren multiplex, stratificato HPL, metalen verbindingen, ladebodem met linoleum

Hooks

€ 27

Beschrijving

Restjesverwerking van de schoonste soort, dat zijn de 'Hooks'-haakjes. We ontwierpen een kapstokhaakje in z'n meest zuivere vorm, gemaakt van eerste keuze resthout van voorbije projecten. We maken de haken in dezelfde twintig heldere kleuren als onze Stubs. 

Materiaal

eerste-keus resthout

Afmetingen

H90, B60, D20

Afwerking
Nr 1. DESTROYERS-BUILDERS. NCS.S.0603.G80Y.

Pyloon

Beschrijving

Met korte aluminium buizen maken we een frame op jouw maat in één van onze uitgekozen kleuren. Dit frame ondersteunt de met essenhout gefineerde planken, die verkrijgbaar zijn in drie verschillende lengtes. Dankzij de functionele en modulaire achter- en zijsteunen wordt de stabiliteit gegarandeerd. De optie voor lades en verlichting geeft je nog meer functionaliteit. Bovendien geeft de compatibiliteit met het OpenStructures Grid je de vrijheid om je opbergoplossingen verder op een flexibele manier aan te passen, zowel nu als in de toekomst.

Materiaal

Aluminium buizen, essenfineer op mdf

Afmetingen

variabel

Pyloon tray

Beschrijving

De houten gelakte lades die de pyloon extra opbergruimte geven, zijn ook afzonderlijk stapelbaar. De onderste vaste lade zorgt voor de stabiliteit en maakt het mogelijk om de bovenliggende lades langs beide zijden te openen. Je hebt de optie om het geheel op wielen te plaatsen of met stelpootjes een vaste plek te geven. Onze twintig zorgvuldig gekozen kleuren en drie ladehoogtes geven je de speelruimte om de stapeling volgens jouw stijl samen te stellen.

Materiaal

essenfineer op mdf, aluminium buizen

Afmetingen

variabel

Voorbeelden

Pyloon light

Beschrijving

De pyloon lamp vat de essentie van de pyloonreeks samen: de eenvoud waarmee we de verschillende onderdelen verbinden. Met een naturelle was afgewerkt of in een kleur gelakt, kan je de pyloonlamp op een tafel, aan de muur, aan een pyloon kast, of met een aangepaste arm aan het plafond plaatsen. De 700mm lange dimbare ledlijn zorgt voor voldoende licht.

Materiaal

aluminium,

Afmetingen

L1000 x H700

Tablette

Beschrijving

Het verlijmen tot tabletten is de ideale manier om reststroken gefineerd plaatmateriaal te verwerken. We gebruiken eik- en essenfineer, waar na het lakken de uitgesproken nerf zichtbaar blijft. Tijdens het verlijmen kunnen we spelen met de nerfrichting. De diepte van de tabletten blijft steeds 300 mm, de lengte varieert. Omdat we weten dat niet elk boek op een schap van die diepte past, dat borden groter kunnen zijn en de bloemen in de vaas soms iets verder van de muur beter schikken, kan je de tabletten iets naar voren schuiven, net genoeg voor die uitzonderingen. De tabletten worden onderaan zo gefreesd dat ze zonder gebruik van gereedschap over ronde aluminium buizen schuiven. Je kan de tabletten rechtstreeks aan de muur monteren of op een korte afstand voor de muur, om ze te laten steunen op de vloer. Niet enkel de lengte en hoogte maar ook de tussenafstand van de tabletten kan je bij de bestelling vrij kiezen. We werken de tabletten naturel of gepolierd af, in dezelfde twintig geselecteerde kleuren als onze Stubs.

Materiaal

eik/esfineer

Afmetingen

variabel

Voorbeelden

Tablette solo

Beschrijving

De tablette solo is een losse plank die over een aluminium frame schuift. Het frame, een massieve aluminium staaf met daarop ronde aluminium buizen, wordt onzichtbaar aan de muur bevestigd.
Door de uiterst preciese infrezing onderaan de tablet kan je ze, zonder gereedschap, heen en weer schuiven. De zichtbare buizen achteraan gebruik je dan als kapstok.
De tablette kan afgewerkt worden in dezelfde twintig geselecteerde kleuren als onze Stubs. Aangepaste lengte’s kunnen besproken worden.

Materiaal

tablette in gefineerde es of eik, frame uit aluminium.

Afmetingen

L600 x B200 X D19

Atelier Ternier Projecten
Labt Objecten